Erard Ensemble van Houtenkerk Weesp

Varia, Klassieke muziek

Het Erard Ensemble legt zich toe op het op historische wijze uitvoeren van kamermuziek uit de Romantiek. Door gebruik te maken van originele negentiende-eeuwse piano’s en doordat de strijkers op darmsnaren spelen wordt de authentieke klankkleur van muziek uit de 19de eeuw weer hoorbaar gemaakt.

Eerstelingen

Beethoven – Eerste Vioolsonate
Brahms – Eerste Cellosonate
Schubert – Eerste Pianotrio

Het Erard Ensemble heeft een groot repertoire opgebouwd met zowel bekende meesterwerken (van onder anderen Schumann, Fauré en Brahms) alsook met onbekende, maar verrassend interessante composities van Theodor Kirchner, Joseph Jongen en Carl Krill. Het Erard Ensemble heeft een aantal lovend ontvangend cd’s uitgebracht met muziek van o.a. Joseph Jongen, Robert Schumann, Carl Krill en Gustav Mahler. Sinds 2009 organiseert het ensemble elke zomer een festival voor romantische muziek op authentieke instrumenten in het schilderachtige Ouderkerk aan de Amstel. De leden van het Erard Ensemble zijn solisten uit het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest, samen met pianist Edward Janning.

Het Erard Ensemble:
Casper Bleumers, viool