Elephant Parade Laren

Varia, Tentoonstelling

In samenwerking met Singer Laren viert de Elephant Parade haar 10-jarig jubileum deze zomer in Laren. Vanaf 18 juni tot 1 oktober veroveren tientallen unieke olifantenbeelden het straatbeeld van Laren en vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling.

In aanvulling op bestaande olifantenbeelden worden speciaal voor dit jubileum 10 kunstenaars en artiesten gevraagd om een nieuwe olifant te maken. De parade start op de Brink om via de Naarderstraat en de nieuwe entree van Singer Laren in haar beeldentuin te eindigen. De beeldentuin van Singer Laren is vanaf de zomer gratis toegankelijk en zonder twijfel een prachtig decor voor een aantal van deze bijzondere olifantenbeelden.
Elephant Parade is een social enterprise en organiseert meerdere keren per jaar de grootste openlucht tentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. De levensgrote sculpturen, die het formaat hebben van een babyolifant, worden geëxposeerd in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant en financieel olifantenprojecten over de hele wereld te steunen.
Elk olifantenbeeld dat deel uitmaakt van een expositie is een uniek kunstwerk, gecreëerd door artiesten en kunstenaars zoals Tommy Hilfiger, Paul Smith, Hardwell, Katy Perry, Diane Von Furstenberg, Jan des Bouvrie, Ans Markus en vele anderen.
Elephant Parade is opgericht door vader en zoon Marc en Mike Spits. De eerste expositie vond plaats in Rotterdam in 2007. Elephant Parade is trots op alles wat het in de afgelopen 10 jaar voor olifanten heeft kunnen betekenen, maar helaas heeft deze diersoort nog steeds heel urgent hulp nodig. De olifant wordt nog steeds zwaar bedreigd door het constante verlies van natuurlijk habitat, het stropen voor ivoor en huid en de conflicten tussen mens en olifant.
Na afloop van de tentoonstelling worden de olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild onder leiding van veilinghuis Christie's

Wanneer?

Vanaf Zondag 18 juni 2017 tot Zondag 1 oktober 2017

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Let op: Singer Laren is op maandag gesloten.

Contactgegevens

Elephant Parade Laren

Brink
1251 KW Laren Nh

Brink Model.NdtrcItem.HouseNumber
1251 KW, Laren Nh