Chocolaterie De Suikela Schuur

Chocolaterie De Suikela Schuur aan de Havenstraat 18a in Huizen. In een prachtig authentiek pand op de hoek Havenstraat/Middenweg. 40 soorten bonbons en diverse andere chocolade heerlijkheden.Kom kijken en genieten.

Suikela is Huizer dialect voor chocola. De Suikela Schuur betekent dus De Chocolade Schuur.

De schuur is gebouwd rond 1900 in een tijd dat er zoveel van dergelijke schuren waren in Huizen. Echter, door de tand des tijds en de drang naar modernisering zijn er slechts een handvol bewaard gebleven. Met zijn gemetselde kopgevel, zijn brede - geteerde planken rondom en "oude holle" op het dak is het een eenvoudig, maar kenmerkend pand.

Johannes Barmentlo heeft de schuur gebouwd en gebruikt als timmerwerkplaats. Samen met zijn zoons, Tijmen en Lodewijk, had hij een aannemersbedrijf. Johannes en Lodewijk waren timmerman en Tijmen was metselaar. Naast deze werkzaamheden verkochten ze gebluste kalk aan de inwoners van Huizen. Dit werd gebruikt voor het witten van de stallen, de kippenhokken etc. In de volksmond stond de schuur dan ook bekend als "de kalkschuur".
Na het overlijden van de laatste, mannelijke, Barmentlo in de jaren '50 heeft de schuur "zijn deuren gesloten" en is het slechts nog in gebruik geweest als ruimte voor stalling en opslag.

Wij, Dana en Patrick van Zanten - eigenaren van De Suikela Schuur, vonden dit zonde. Wij wilden de schuur weer een (publieke) functie geven. En wat combineert dan beter dan een winkel met heerlijke, ambachtelijk gemaakte, bonbons en chocolade? Stap de winkel binnen en doe een stap terug in de tijd. Zelfs de hele winkelinrichting is authentiek en doet denken aan de kleine kruidenierswinkels van vroeger.

Het is niet voor niets dat wij zeggen: "Kom kijken en genieten!"

Praktische informatie

Winkel
Acceptant VVV Cadeaubon Nee
Acceptant Nationale Dinercheque Nee
Type winkel delicatessen
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant,PIN

Dag Van Tot
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 18:00
Zaterdag 10:00 17:00

Havenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1271 AE, Huizen