3 klassiekers bij Amatis Pianotrio in het Jagthuis

Varia, Klassieke muziek

De pianotrio’s van Haydn, Schumann en Mendelssohn mogen dan nog zo vaak uitgevoerd worden, vervelen doen ze nooit. Zeker niet wanneer de uitvoering in handen is van het Amatis Pianotrio. Weet u het nog?

De euforie toen pianist Mengjie Han als eerste Nederlander sinds lange tijd weer een prijs bij het Franz Liszt concours in de wacht sleepte? Hij vormt samen met de Duitse violiste Lea Hausmann en Britse cellist Samuel Shepherd het Amatis Trio. Een goed gezelschap waarvoor het Beaux Arts Trio een grote internationale carrière voorspelde. Des te meer kunnen we ons verheugen dat ze in Nederland te horen zijn – in het Jagthuis.
Felix Mendelssohn schreef zijn 2e pianotrio in 1845, twee jaar nadat hij in Leipzig het conservatorium opende. Hij doceerde daar o.a. compositie en het bleek een uitputtende werkkring. Gedurende een sabbatical waarin hij tijd kon doorbrengen met familie en rust had om te componeren kwam dit heerlijke pianotrio tot stand. Op het Leipziger conservatorium doceerde ook Robert Schumann, leeftijdgenoot van Mendelssohn. Hij componeerde zijn 3e pianotrio in 1851. Beide pianotrio’s behoren tot de latere werken van de componisten. Het Amatis Trio opent het concert met het eerste van drie pianotrio’s die Joseph Haydn in Londen schreef toen hij daar in 1795 verbleef.

Amatis Pianotrio: zondag 28 januari 2018, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro).
Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Wanneer?

Zondag 28 januari 2018 vanaf 15:30